Skip to content

Suomi-rata Oy panostaa ketteriin etäkokouksiin ja digitaaliseen

Suomirata on visio Suomen henkilö- ja tavaraliikenteen pääradan tulevaisuudesta. Pitkään ja moniulotteiseen hankkeeseen haluttiin edistyneet digitaaliset työkalut alusta lähtien. Suomi-rata Oy valitsi käyttöönsä kotimaisen ContractZenin, joka mahdollistaa paikkariippumattoman projektinhallinnan ja kokoustamisen.

Hankkeen toteutuminen mahdollistaisi noin tunnin junayhteyden Tampereen ja Helsingin välille, suoran kaukojunayhteyden pääradalta lentoasemalle sekä entistä nopeamman raideyhteyden Helsingin keskustan ja Helsinki-Vantaan lentoaseman välille. Hanke käynnistyi loppuvuodesta 2019 ja vie arviolta 10-15 vuotta. Ensimmäisessä vaiheessa päätetään rakennetaanko kokonaan uusi rata vai uudistetaanko nykyistä.

Lisää kasvua, työpaikkoja ja yrityksiä

"Tämä on yksi Suomen historian suurimmista investoinneista. Ei taida olla muita vastaavia kuin rakenteilla oleva ydinvoimala. Hankkeen vaikutukset ovat merkittävät, sillä sen myötä Tampereelta pääsisi Helsinki-Vantaan lentokentälle 35 minuutissa ja Helsingin keskustaan noin 50 minuutissa”, kertoo Janne Salonen, Tampereen kaupungin rahoituspäällikkö.

Janne Salonen

Hankkeen alusta lähtien Suomi-rata Oy on halunnut panostaa digitaalisiin työkaluihin, jotka mahdollistavat ketterän etäkokoustamisen ja materiaalien jaon. Tähän tarpeeseen löytyikin kotimainen ContractZen, jonka selkeä käyttöliittymä ja hyödylliset ominaisuudet yllättivät positiivisesti.

“Otimme testitilin heti hallituksen ensimmäisessä kokouksessa käyttöön ja totesimme, että palvelu on todella helppokäyttöinen ja ominaisuudet monipuolisia.”

Paikkariippumatonta projektinhallintaa

Suomi-rata Oy:n hallituksen jäsenet asuvat eri puolella Suomea, joten materiaalien turvallinen jakaminen, kokouspöytäkirjojen helppo tallennus, kalenteriominaisuudet ja sähköiset allekirjoitukset nähtiin tärkeiksi. Kokouksiin voi osallistua millä tahansa päätelaitteella älypuhelimesta tablettiin ja tietokoneeseen.

“Voin suositella ContractZeniä kaikille pienistä isoihin yhtiöihin. En näe rajoituksia myöskään säätiö- ja yhdistysmaailmaan. Kun on näin helppokäyttöinen järjestelmä, ei sen käyttöönottoon tai päivittäiseen käyttöön tarvita käyttäjätukea. Yhden kysymyksen olen tainnut esittää ja siihenkin saatiin tosi nopeasti vastaus asiakaspalvelusta.”

Lisätietoa Suomirata hankkeesta: suomirata.fi.
ContractZen on vuonna 2014 perustettu suomalainen ohjelmistoyhtiö, jonka SaaS-pilvipalveluun sisältyy metadatapohjainen sopimusten hallinta, digitaalinen hallitusportaali, yhtiörekisteri, virtuaalinen datahuone (VDR, englanniksi virtual dataroom) ja sähköiset allekirjoituspalvelut. Tietoturvallista palvelua on helppo käyttää kaikilla päätelaitteilla. Palvelu tukee hyvää hallintotapaa ja tehostaa liiketoimintaa vähentämällä kustannuksia, nopeuttamalla prosesseja sekä minimoimalla riskejä. Yhtiöllä on asiakkaita yli 30 maassa ja sen omistajina on johtavia suomalaisia asianajajia ja muita yksityissijoittajia.

chatsimple