Skip to content

Nopean kansainvälistymisen haasteet yrityshallinnolle – Case Normet

Tämä artikkeli on julkaistu alunperin Microsoft Pulse -blogialustalla.

Yrityksen kasvaessa ja kansainvälistyessä paineet kasvavat myös yrityksen hallinnossa. Vaaditaan entistä nopeampaa reagointikykyä samalla kun on huomioitava monenlaiset compliance-vaatimukset. Lisäksi tiedostoihin ja tiedon käsittelyyn liittyvät tietoturva- ja tietosuojavaatimukset kasvavat. Normet Group löysi governance-tarpeisiinsa sopivan palvelun, ContractZenin, helpottamaan tärkeiden sopimusten ja kokousten hallintaa.

Normet Group on maanalaisessa kaivostoiminnassa ja tunnelien rakentamisessa tarvittavia laitteita valmistava teknologiayritys. Innovatiivisuudestaan ja ratkaisuhenkisyydestään tuttu Normet tuottaa ratkaisuja, jotka parantavat niin työn turvallisuutta, prosessien tehokkuutta, tuottavuutta kuin kannattavuuttakin.

Normetin asiakaslähtöinen asenne sekä uudet liiketoimintamallit, kuten toimivuuden vuokraaminen, ovat nostaneet Normetin liikevaihdon kovaan kasvuun. Samalla toiminta on yhä laajemmin siirtynyt ulkomaille. Globaalisti toimivalla Normetilla onkin jo yli 40 toimipaikkaa 28 maassa eri puolilla maailmaa.

Kun sopimuksia luodaan jatkuvasti ympäri maailmaa, paine läpinäkyvyyden lisäämiseksi kasvoi merkittävästi. Lisäksi liiketoiminnan nopeutuminen vaati hallitustyöskentelyn siirtämistä täysin digitaaliseksi tiedonkulun ja tietoturvan parantamiseksi.

Helppokäyttöisen ContractZenin mahdollisuudet yllättivät positiivisesti

Nopeasti kasvavan yrityksen aika on arvokas resurssi, siksi uuden sovelluksen käyttöönoton tuli olla mahdollisimman vaivatonta ja helppoa. Pilvessä toimivan ContractZenin käyttöönottolupaus oli juuri sitä, mitä Normet toivoi ja tarvitsi – palvelun sai välittömästi käyttöön ilman aikaavieviä käyttöönottoprojekteja – käyttökokemus on huippuluokkaa.

“ContractZenin tarjoamat lukuisat toiminnallisuudet yllättivät. Samassa paketissa tulee paljon meille sopivia ominaisuuksia. Suosittelemme ehdottomasti ratkaisua kaltaisillemme yrityksille.”

Kimmo Karihtala, General Counsel, Normet

ContractZenistä löytyivät niin sopimusten hallinta kuin uudenaikainen hallitusportaali. Lisäksi palvelu sisältää datahuoneratkaisun (dataroom) ja sähköiset allekirjoituspalvelut, jotka nopeuttavat ja tehostavat prosesseja. ContractZen sopi myös erinomaisesti yrityksen olemassaolevaan sovellusinfraan ja Office 365 kertakirjautuminen helpotti käyttöä ja nopeutti käytöönottoa.

ContractZenin myötä Normet on saavuttanut aivan uuden tason siinä, miten sopimuksia sekä hallituksen dokumentteja käsitellään ja arkistoidaan. Toiminta loistaa kansainvälisessäkin mittakaavassa tietoturvallaan ja läpinäkyvyydellään. Kumppaniverkoston kanssa yhteinen tekeminen ei koskaan ole ollut näin helppoa.

Katso videolta, miten ContractZen tukee Normetin kansainvälistymistä ja kasvua.


ContractZen on vuonna 2014 perustettu suomalainen ohjelmistoyhtiö. SaaS-pilvipalveluun sisältyy metadatapohjainen sopimushallinta, digitaalinen hallitusportaali, yhtiörekisteri, virtuaalinen datahuone (VDR, englanniksi virtual dataroom) ja sähköiset allekirjoituspalvelut. Tietoturvallista palvelua on helppo käyttää kaikilla päätelaitteilla. Palvelu tukee hyvää hallintotapaa ja tehostaa liiketoimintaa vähentämällä kustannuksia, nopeuttamalla prosesseja sekä minimoimalla riskejä. Yhtiöllä on asiakkaita yli 30 maassa ja sen omistajina on johtavia suomalaisia asianajajia ja muita yksityissijoittajia.